Eten in de 17e eeuw

Menu
  • Start
  • Recepten
  • Achtergrond Recepten
  • Specerijen
  • Granen
  • Fotoalbum
  • Agenda
Menu

Wittebrood

Geplaatst op 9 september 20259 september 2025 door John
Naar recept gaan - Recept afdrukken

Wittebrood

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Rusttijd 12 uur uur
Totale tijd 13 uur uur 25 minuten min

Ingrediënten
  

  • 500 gr Tarwebloem
  • 120 gr Tarwebloem desemstarter
  • 275 gr Water
  • 10 gr Bakkerszout of keukenzout

Instructies
 

  • Meng het roggemeel, water, zout en zuurdesemstarter in een kom
  • Kneed het deeg goed
  • Laat het deeg 12 tot 15 uur rijzen op een koele plek (bij voorkeur 's nachts)
  • Laat het na deze rijs nog een uurtje op kamertemperatuur komen
  • Vorm het gerezen deeg tot een rechthoekige broodvorm en plaats het eventueel in een met bloem bestoven broodvorm
  • Bak het brood eerst op 240°C gedurende 15 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 200°C. Bak verder gedurende ongeveer 45 minuten.
    (Brood is gaar bij een kerntemperatuur van 95graden Celsius)
  • Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt anders droogt het snel uit
Categorie: Zonder categorie

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




  • Blog
  • Willem Vos Appelen Toert
  • Eten en drinken in de Gouden Eeuw
  • Over ons
  • Reacties
  • Contact
  • Bronnen
  • Disclaimer
  • Privacy
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Voorwaarden. - ©2025 Eten in de 17e eeuw