
Wittebrood
Ingrediënten
- 500 gr Tarwebloem
- 120 gr Tarwebloem desemstarter
- 275 gr Water
- 10 gr Bakkerszout of keukenzout
Instructies
- Meng het roggemeel, water, zout en zuurdesemstarter in een kom
- Kneed het deeg goed
- Laat het deeg 12 tot 15 uur rijzen op een koele plek (bij voorkeur 's nachts)
- Laat het na deze rijs nog een uurtje op kamertemperatuur komen
- Vorm het gerezen deeg tot een rechthoekige broodvorm en plaats het eventueel in een met bloem bestoven broodvorm
- Bak het brood eerst op 240°C gedurende 15 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 200°C. Bak verder gedurende ongeveer 45 minuten. (Brood is gaar bij een kerntemperatuur van 95graden Celsius)
- Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt anders droogt het snel uit
Categorie: Zonder categorie