Eten in de 17e eeuw

Menu
  • Start
  • Recepten
  • Achtergrond Recepten
  • Specerijen
  • Granen
  • Fotoalbum
  • Agenda
Menu

Haverkoekjes

Geplaatst op 21 december 202421 december 2024 door John
Naar recept gaan - Recept afdrukken

Haverkoekjes

Deze haverkoekjes zijn eenvoudig te maken en bieden een heerlijke, voedzame snack!
Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten
  

  • 150 gr havermeel
  • 50 gr haver(mout) vlokken
  • 50 gr rietsuiker
  • 60 gr ei (1 stuk)
  • 55 gr melk
  • 1,5 gr zout

Optioneel

  • Snufje gemberpoeder
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • Snufje kaneelpoeder

Instructies
 

  • In een kom, meng het havermeel, haver(mout) vlokken, zout, rietsuiker en eventuele kruiden naar keuze.
  • Voeg het ei en de melk toe aan het havermeelmengsel. Meng alles goed door elkaar tot je een stevig deeg krijgt.
  • Neem kleine porties van het deeg en vorm er balletjes van (1,5 a 2cm doorsnee) koekjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze voorzichtig plat (ca. 3mm dikte) zodat er mooie ronde koekjes ontstaan.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen: Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Categorie: Recepten

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




  • Blog
  • Willem Vos Appelen Toert
  • Eten en drinken in de Gouden Eeuw
  • Over ons
  • Reacties
  • Contact
  • Bronnen
  • Disclaimer
  • Privacy
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Voorwaarden. - ©2025 Eten in de 17e eeuw