Eten in de 17e eeuw

Menu
  • Start
  • Recepten
  • Achtergrond Recepten
  • Specerijen
  • Granen
  • Fotoalbum
  • Agenda
Menu

Krakelingen

Geplaatst op 30 oktober 20246 december 2024 door Jon
Naar recept gaan - Recept afdrukken

Krakelingen, 18e eeuwse

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Bereidingstijd 15 uur uur
Porties 32 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 gr bloem
  • 250 gr rietsuiker
  • 1 tl zwarte melasse
  • 60 gr roomboter
  • 5 el korianderpoeder
  • 2 st eierdooiers
  • 0,5 el rozenwater (of water)
  • 1 el room

Instructies
 

  • Kneed alles tot een soepel deeg. Wees niet zuinig met de koriander, dat geeft een extra lekkere smaak.
  • Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Rol het deeg uit tot potlooddun en vorm er krakelingen van.
  • Bak de krakelingen in ongeveer 10 minuten.

Notities

Bak ze niet te lang, ze worden erg snel hard.
gebaseerd op https://www.jeannettekoockt.nl/index.php/2015/09/20/oer-hollands-koekje-krakelingen/
 
Categorie: Recepten
  • Blog
  • Willem Vos Appelen Toert
  • Eten en drinken in de Gouden Eeuw
  • Over ons
  • Reacties
  • Contact
  • Bronnen
  • Disclaimer
  • Privacy
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Voorwaarden. - ©2025 Eten in de 17e eeuw