Wie zijn wij?
Wij zijn John en Jon Bedet – twee enthousiaste vrijwilligers bij Museum Batavialand sinds 2014. In de afgelopen jaren hebben we verschillende rollen vervuld, van gids en gastheer tot re-enactors bij Leven aan Boord, waar we in de huid kropen van de kok en bottelier op een 17e-eeuws schip.
Tijdens de coronaperiode ontdekten we een nieuwe hobby: broodbakken. Wat begon als een leuke bezigheid groeide al snel uit tot een passie, vooral toen we het begonnen te combineren met onze interesse in geschiedenis en specerijen uit de 17e eeuw.
Inmiddels is dit uitgegroeid tot een vaste activiteit op het terrein van Museum Batavialand. Eens in de vier weken nemen we bezoekers mee op een smakelijke reis door de tijd (kijk op Agenda voor de juiste data) We vertellen over het eten en koken in de 17e eeuw en laten natuurlijk ook proeven van zelfgebakken broden en andere historische lekkernijen.
Kom gerust eens langs, proef en beleef de smaak van toen!