Eten in de 17e eeuw

Menu
  • Start
  • Recepten
  • Achtergrond Recepten
  • Specerijen
  • Granen
  • Fotoalbum
  • Agenda
Menu

Speculaaskruiden, 16e-eeuwse

Geplaatst op 11 juni 202511 juni 2025 door Jon
Naar recept gaan - Recept afdrukken
16e-eeuwse speculaaskruiden

Speculaaskruiden, 16e-eeuwse

Speculaaskruiden, ook wel koekkruiden genoemd, zijn meerdere specerijen in een mengsel. Je kunt het kopen, maar veel leuker (en lekkerder) is om ze zelf te maken.Dit recept is gebaseerd op wat men aan het eind van de 16e eeuw vaak gebruikte.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Porties 120 gram

Ingrediënten
  

  • 56 g Ceylon kaneel
  • 14 g nootmuskaat
  • 14 g kruidnagel
  • 7 g gember optioneel
  • 7 g gemalen korianderzaad
  • 7 g gemalen anijszaad optioneel
  • 4,66 g foelie
  • 4 g paradijszaad
  • 3 g laos
  • 2,66 g staartpeper
  • 2,66 g lange peper

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en maal in een koffiemolen of vijzel tot poeder. Pas eventueel op smaak aan.
Categorie: Zonder categorie

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




  • Blog
  • Willem Vos Appelen Toert
  • Eten en drinken in de Gouden Eeuw
  • Over ons
  • Reacties
  • Contact
  • Bronnen
  • Disclaimer
  • Privacy
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Voorwaarden. - ©2025 Eten in de 17e eeuw