Eten in de 17e eeuw

Menu
  • Start
  • Recepten
  • Achtergrond Recepten
  • Specerijen
  • Granen
  • Fotoalbum
  • Agenda
Menu

Volkorenbrood met Bierbostel

Geplaatst op 1 oktober 20251 oktober 2025 door John
Naar recept gaan - Recept afdrukken

Volkorenbrood met Bierbostel

Bierbostel is naast biergist en voerbier een bijproduct dat vrijkomt tijdens het brouwen van bier. Het bevat nog een hoog gehalte aan makkelijk verteerbare eiwitten en de vezels zijn goed verteerbaar.
En hier kun je heerlijke broden mee bakken.
Recept afdrukken Pin recept

Ingrediënten
  

  • 475 gr Rode emmermeel
  • 50 gr Bierbostel (nat) of 25gr droog en 25gr extra water)
  • 275 GR Water
  • 10 gr Bakkerzout of keukenzout

Instructies
 

  • Meng het rode emmermeel, bierbostel, water, zout en zuurdesemstarter in een kom
  • Kneed het deeg goed
  • Laat het deeg minimaal 12 uur rijzen op een koele plek (bij voorkeur 's nachts)
  • Vorm het gerezen deeg tot een rechthoekige broodvorm en plaats het in een met bloem bestoven broodvorm
  • Bak het brood eerst op 240°C gedurende 15 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 200°C. Bak verder gedurende ongeveer 45 minuten.
    (kerntemperatuur 95C)
  • Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt anders droogt het snel uit
Categorie: Zonder categorie

1 gedachte over “Volkorenbrood met Bierbostel”

  1. Pingback: Bierbostel – Eten in de 17e eeuw

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




  • Blog
  • Willem Vos Appelen Toert
  • Eten en drinken in de Gouden Eeuw
  • Over ons
  • Reacties
  • Contact
  • Bronnen
  • Disclaimer
  • Privacy
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Voorwaarden. - ©2025 Eten in de 17e eeuw