Bierbostel is naast biergist en voerbier een bijproduct dat vrijkomt tijdens het brouwen van bier. Het bevat nog een hoog gehalte aan makkelijk verteerbare eiwitten en de vezels zijn goed verteerbaar.En hier kun je heerlijke broden mee bakken.
50grBierbostel (nat)of 25gr droog en 25gr extra water)
275GRWater
10grBakkerzoutof keukenzout
Instructies
Meng het rode emmermeel, bierbostel, water, zout en zuurdesemstarter in een kom
Kneed het deeg goed
Laat het deeg minimaal 12 uur rijzen op een koele plek (bij voorkeur 's nachts)
Vorm het gerezen deeg tot een rechthoekige broodvorm en plaats het in een met bloem bestoven broodvorm
Bak het brood eerst op 240°C gedurende 15 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 200°C. Bak verder gedurende ongeveer 45 minuten.(kerntemperatuur 95C)
Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt anders droogt het snel uit