Eten in de 17e eeuw

Menu
  • Start
  • Recepten
  • Achtergrond Recepten
  • Specerijen
  • Granen
  • Fotoalbum
  • Agenda
Menu

Grove Mosterd

Geplaatst op 8 april 20255 mei 2025 door Jon
Naar recept gaan - Recept afdrukken

Grove Mosterd

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 12 uur uur
Bereidingstijd 7 dagen d
Porties 1200 ml

Keukengerei

  • 30 gr geel mosterdzaad
  • 30 gr Bruin mosterdzaad
  • 65 ml Water
  • 65 ml Appelciderazijn
  • 60 gr vloeibare honing (optioneel)
  • 1 mespunt zout

Instructies
 

  • Doe het mosterdzaad in een weckpot met beugelsluiting. Voeg de azijn en het water toe en sluit de weckpot af. Laat de weckpot minimaal 12 uur staan. Het mosterdzaad zal het merendeel van de azijn opnemen.
  • Giet de inhoud van de weckpot na minimaal 12 uur in een blender of keukenmachine en mix het mosterdzaad fijn. Afhankelijk van de snelheid van de blender kan dit tussen 4 en 9 minuten duren. Zorg ervoor dat de mosterd een mooie consistentie heeft. Giet ondertussen ook de honing erbij als je een minder scherpe mosterd prefereert en voeg het zout toe.
  • Doe de mosterd in een pot en bewaar in de koelkast. Na ongeveer een week zal de scherpte er wat af zijn en krijgt de mosterd een diepere smaak.

Notities

Deze mosterd is zeker 1 jaar houdbaar.
bron:
https://weckenonline.eu/recepten/grove-mosterd-maken/ 
https://kookgewoon.nl/zelf-mosterd-maken-vijf-recepten/
Categorie: Recepten

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




  • Blog
  • Willem Vos Appelen Toert
  • Eten en drinken in de Gouden Eeuw
  • Over ons
  • Reacties
  • Contact
  • Bronnen
  • Disclaimer
  • Privacy
Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Voorwaarden. - ©2025 Eten in de 17e eeuw