
Volkorenbrood met Bierbostel
Bierbostel is naast biergist en voerbier een bijproduct dat vrijkomt tijdens het brouwen van bier. Het bevat nog een hoog gehalte aan makkelijk verteerbare eiwitten en de vezels zijn goed verteerbaar.En hier kun je heerlijke broden mee bakken.
Ingrediënten
- 475 gr Rode emmermeel
- 50 gr Bierbostel (nat) of 25gr droog en 25gr extra water)
- 275 GR Water
- 10 gr Bakkerzout of keukenzout
Instructies
- Meng het rode emmermeel, bierbostel, water, zout en zuurdesemstarter in een kom
- Kneed het deeg goed
- Laat het deeg minimaal 12 uur rijzen op een koele plek (bij voorkeur 's nachts)
- Vorm het gerezen deeg tot een rechthoekige broodvorm en plaats het in een met bloem bestoven broodvorm
- Bak het brood eerst op 240°C gedurende 15 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 200°C. Bak verder gedurende ongeveer 45 minuten.(kerntemperatuur 95C)
- Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt anders droogt het snel uit
Categorie: Zonder categorie
1 gedachte over “Volkorenbrood met Bierbostel”